Agricultors, ramaders i caçadors convoquen una gran manifestació a Madrid el 20 de març en defensa del món rural

Agricultors, ramaders i caçadors convoquen una gran manifestació a Madrid el 20 de març en defensa del món rural
  Fcc       Dijous, 13 de Gener de 2022

El camp espanyol, representat a través de les tres organitzacions professionals agràries ASAJA, COAG i UPA), la Federación Española de Caza i Alianza Rural, han anunciat una gran manifestació del món rural a Madrid, el diumenge, 20 de març.

La roda de premsa celebrada ahir a Madrid va servir per presentar un MANIFEST que recull en 18 punts les reivindicacions consensuades de tot el món del camp del conjunt de l’estat. El món rural diu prou ja, per això sortirà al març a omplir els carrers de Madrid perquè la societat en general escolti les seves necessitats, mostri el seu suport i el Govern presenti l’atenció i la cura necessària als que ocupen el 84% del territori.

En defensa de l’agricultura i la ramaderia, de la caça, del nostre camp i la seva cultura i tradicions, Pedro Barato -president d’ASAJA-, Miguel Padilla -secretari general de COAG, Lorenzo Ramos-secretari ramaderia UPA-, Manuel Gallardo- president de RFEC i Fermín Bohórquez -president d’Aliança Rural, han coincidit que el 20M serà una gran cita per donar suport a un món rural viu, perquè el camp sigui un espai per viure dignament, que sigui comprès i valorat des del món urbà.

A l’acte es va avançar que inicialment s’ha constituït un comitè d’organització i planificació d’aquest moviment format per representants de: ASAJA, COAG, UPA, Real Federació Espanyola d’Associacions de Bestiar Select (RFEAGAS), Oficina Nacional de la Caça (ONC) , RFEC, Unió de Criadors de Bous de Lidia (UCTL), Aliança Rural i totes les entitats que les conformen.

El president d’Asaja, Pedro Barato, ha declarat que la seva organització està compromesa amb aquesta manifestació del 20M perquè el món rural necessita sortir al carrer per denunciar els atropellaments de què és objecte i reivindicar altres temes que són de justícia. En concret, s’ha referit a la reforma laboral que prepara el Govern i que no és la que necessita el sector o la regulació de les tarifes elèctriques, on el sector agrari és l’únic sector que sense fer servir la llum l’ha de pagar. ‘Que deixin d’utilitzar l’Espanya Buidada i donin un tractament d’acord amb la situació que viu el món rural’, ha dit.

Per part seva, Miguel Padilla, secretari general de COAG ha afirmat que el Pla Estratègic de la nova PAC enviat a Brussel·les no respon a les necessitats dels agricultors i ramaders professionals. “S’han de prioritzar els suports a aquells actius agraris que viuen del seu treball al camp i generen veritable economia real al medi rural. Sense sostenibilitat econòmica de les explotacions agràries professionals difícilment hi haurà sostenibilitat social i mediambiental”. Així mateix ha advertit sobre la hipocresia que suposa que les importacions de tercers països no se’ls exigeixi el compliment dels alts estàndards de producció que sí que compleixen els productors europeus. “És una competència deslleial i inacceptable. Cal acabar amb això”.

Des d’UPA han animat tot el medi rural a manifestar-se el proper 20 de març a Madrid. “No podem permetre que cap jove que vulgui viure i treballar al seu poble es vegi obligat a abandonar-lo. Hem de fer el que calgui per afavorir el relleu generacional”. Ha declarat el secretari general d’UPA, Lorenzo Ramos, que ha assenyalat la ‘gravíssima’ conjuntura que travessen l’agricultura i la ramaderia a causa de la manca de preus justos i l’increment de costos de producció.

Manuel Gallardo, president de la Reial Federació Espanyola de Caça (RFEC), ha expressat la preocupació del sector cinegètic davant la deriva anticaça del Govern d’Espanya “que menysprea la caça com a activitat generadora d’economia, fixadora d’ocupació i suport de moltes poblacions rurals. Que aporta enormes beneficis socials, culturals, econòmics i mediambientals i que està fortament arrelada a la cultura espanyola. Igualment, el Govern obvia l’impacte negatiu que tindria l’abandonament de la caça a Espanya, des de la perspectiva socioeconòmica, però sobretot de conservació dels nostres ecosistemes”.

Fermín Bohórquez, president d’Aliança Rural, va fer un al·legat en defensa d’un món rural viu i va expressar que “no pot admetre es legisli a les nostres esquenes, des d’una visió urbanita desconeixedora de la realitat del camp, de la realitat del món rural. Perjudicant els nostres interessos, empenyent els nostres pobles a l’abandó o convertir-los en museus per visitar els caps de setmana”.

 

Manifest manifestació 20MRural – En defensa del món rural, en defensa de la caça

#juntspelcamp

#20MRural

 

Font: www.federcat.com

Comparteix-ho!

Patrocinadors

X