Els caçadors de barraca testen que el mètode del garbell no fa mal als ocells

Els caçadors de barraca testen que el mètode del garbell no fa mal als ocells
  Fcc       Dilluns, 26 de Novembre de 2018

Per segon any consecutiu s’han realitzat uns estudis sobre la nova modalitat de caça, impulsada per l’Associació Amics del Tord de les Terres de l’Ebre, anomenada Garbell. Aquesta modalitat consisteix en la captura selectiva dels tords sense la utilització del vesc. En aquesta ocasió s’han realitzat en 6 punts diferents del territori: en dos barraques del terme d’Ulldecona, dos d’Alcanar, una a la Galera i una al terme de Godall.

Així com la temporada passada es va incidir en comprovar la selectivitat d’aquesta modalitat de caça, realitzant l’estudi amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i obtenint molt bon resultat pel que fa a la selectivitat de la nova modalitat, aquest any s’ha realitzat amb la col·laboració de La Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona per tal d’elaborar un estudi sobre el benestar animal, l’estat dels ocells després de ser capturats pel garbell.

Els estudis s’han portat a terme del 1 al 6 de novembre i han transcorregut sense cap incidència, cosa que fa pensar als impulsors d’aquesta modalitat de caça que els resultats tornaran a ser satisfactoris. Així ho reflecteixen les paraules de Joan Miguel Ejarque Reverter, president de l’Associació Amics del Tord de les Terres de l’Ebre: “Si bé el primer estudi ja apunta a la selectivitat de la nova modalitat anomenada garbell, aquest any, s’ha incidit en la necessitat d’estudiar el benestar de les possibles aus capturades, que com ja sabem del passat estudi, només poden ser aus de mida alar igual o superior al tord, així com també l’establiment d’un manual de bones pràctiques per tal d’aconseguir una modalitat sostenible i adaptada a les necessitats actuals. A l’espera dels resultats definitius d’aquest segon estudi creiem que cal afrontar la regulació d’aquesta nova modalitat de caça”

A l’espera d’aquests nous resultats, Ivan Romeu membre de l’Associació Amics del Tord de les Terres de l’Ebre i portaveu del PDeCAT a Alcanar, vol ressaltar la bona predisposició que han tingut les administracions territorials i en concret de la Delegació del Govern de les Terres de l’Ebre per la seva implicació i ajuda amb el procés per realitzar aquests estudis. Cal recordar que aquest estiu van rebre, a Alcanar, la visita del Conseller de Territori, Damià Calvet per veure personalment el funcionament de la nova modalitat del “Garbell”.

Aquesta tardor els Agents Rural han realitzat una quarantena d’inspeccions i han presentat 3 denúncies per una pràctica molt arrelada al Montsià i Baix Ebre però que està considerada massiva per la Unió Europea.

Font: Ebre Digital; Canal Terres de l’Ebre

Comparteix-ho!

Patrocinadors

X