Instal·lació de rampes als canals de reg per al salvament d’aus al Delta de l’Ebre

Instal·lació de rampes als canals de reg per al salvament d’aus al Delta de l’Ebre
  Fcc       Dimarts, 9 de Juny de 2020

  • La Federació Catalana de Caça Representació Territorial de les Terres de l’Ebre juntament amb les Societats de Caçadors del Delta i, en la col·laboració del Parc Natural del Delta de l’Ebre i les Comunitats de Regants, instal·len un total de 113 rampes als canals de reg.

  • L’objectiu és el salvament de les cries d’aus, que entren als canals i tenen dificultats per a sortir-hi.

La xarxa de reg del Delta de l’Ebre, és l’element necessari i imprescindible per a garantir la biodiversitat de les diferents especies, sobre tot d’aus, que fan d’aquest indret una de les zones humides més importants d’Europa. No obstant, també generen algun inconvenient com a conseqüència dels anys en que fa que es va dissenyar.

Conscients d’aquest fet, de fa un temps ençà, les Societats de Caçadors del Delta de l’Ebre, coordinats amb la Federació Catalana de Caça RT de les Terres de l’Ebre conjuntament amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre i les Comunitats de Regants, estan construint rampes de salvament als canals de reg amb l’objectiu de que les aus, en època de nidificació, que es queden atrapades per l’alçada de les parets, puguin sortir. En la major part dels casos acaben sent víctimes d’altres aus depredadores com el Gavià, influint aquests sobre les poblacions de diferents especies i disminuint les seves poblacions.

Les entitats col·laboradores, estan implantant un projecte de construcció de rampes d’obra fixes, que cada any es va complementant amb rampes provisionals a l’època de cria.


Aquest 2020, com a conseqüència de la emergència sanitària en la que estem immersos, no s’han pogut continuar implementant les fixes i, per aquest motiu, quan la desescalada ho ha permès s’han instal·lat rampes provisionals de canyís i fusta als canals. En total s’han instal·lat 113 rampes, 32 finançades pel Parc Natural del Delta de l’Ebre i 81 per la Federació Catalana de Caça RT Terres de l’Ebre, que  han instal·lat les Societats de Caçadors.

Aquestes es sumen a les ja executades fixes en anterioritat i a les provisionals que es guardaven de l’any anterior.

Les Comunitats de Regants i el Parc Natural del Delta de l’Ebre, conscients d’aquesta problemàtica, han col·laborat des de l’inici a fi i efecte de disminuir-la i buscar solucions a llarg termini.

Els caçadors del Delta, conscients de la responsabilitat que tenim com una part dels gestors del medi, no hem dubtat mai en col·laborar en tots els aspectes que poden afavorir la preservació i millora dels habitats i especies que conformen un espai d’especial interès a les nostres terres.

Comparteix-ho!

Patrocinadors