Les llebres necessiten de la nostra ajuda davant la irrupció del síndrome de la llebre bruna

Si detecteu i/o trobeu llebres o conills malalts o morts en el medi poseu-vos en contacte amb el Cos d’Agents Rurals (93 561 70 00) per procedir a l’enviament d’aquests exemplars al Servei d’Ecopatologia de Fauna Salvatge (SEFaS)
El síndrome de la llebre bruna és una malaltia de les llebres europees (Lepus europaeus). La malaltia es deu a una infecció amb un Lagovirus anomenat Lagovirus europaeus GII.1, que afecta a les poblacions de la llebre. Aquest virus és similar al virus que causa la malaltia hemorràgica vírica a conills i llebres, i que és el Lagovirus europaeus GI.2. A les llebres, aquestes dues malalties, són indistingibles clínicament i només es poden diferenciar laboratorialment mitjançant PCRs específiques.
IMPORTANT: RECOLLIDA D’EXEMPLARS SOSPITOSOS
Vist tot això, sol·licitem a tots els caçadors i als membres del Cos d’Agents Rurals que, si detecten o troben llebres o conills malalts o morts en el medi, seguint el protocol del Pla de Vigilància de la Fauna Salvatge per lagomorfs a Catalunya, es posin en contacte amb el Cos d’Agents Rurals (93 561 70 00) per procedir a l’enviament d’aquests exemplars al Servei d’Ecopatologia de Fauna Salvatge (SEFaS) a la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquest servei s’encarregarà de la determinació de la causa de mort i en cas necessari de l’enviament de les mostres adients al Laboratori de Sanitat Animal de Catalunya (LaSAC).
Cal facilitar la següent informació: municipi de la troballa, coordenades UTM ETRS89 o coordenades geogràfiques (latitud, longitud) i adjuntar fotos de l’animal. A més de la data de la troballa, espècie, descripció dels signes de malaltia o context de mortalitat i dades de contacte de la persona que fa la troballa.
Més informació al PDF adjunt.
Font: www.federcat.com