Mutuasport i entitats del sector cinegètic llancen el “Proyecto zorzales: monitorización, seguimiento y gestión de zorzales en España”

Mutuasport i entitats del sector cinegètic llancen el “Proyecto zorzales: monitorización, seguimiento y gestión de zorzales en España”
  Fcc       Dijous, 15 de Octubre de 2020

Aquest dijous 15 d’octubre, a les 19:30 hores, es desenvoluparà un seminari online de presentació del projecte i la seva metodologia per a tots els interessats en participar. 

Mutuasport ha presentat avui en roda de premsa el nou “Proyecto zorzales: monitorización, seguimiento y gestión de zorzales en España”, posat en marxa baix la coordinació de la Real Federació Española de Caza i la Fundación Artemisan, i amb la col·laboració de la Universidad de Córdoba (Càtedra de Recursos Cinegètics i Piscícoles), el Grupo de Zorzaleros Españoles, i les Federacions autonòmiques de caça.

Es tracta d’un projecte de ciència ciutadana aplicada a la conservació de diferents espècies de tords, que neix amb l’objectiu de promoure iniciatives per a millorar el coneixement sobre distribució, abundància i migració d’una de les espècies de caça menor que més passió desperta entre els caçadors d’Espanya i Europa.

Malgrat la gran afició que desperten, els estudis sobre tords a Espanya segueixen sent escassos, motiu pel que sorgeix aquest projecte, en el què caçadors i gestors son protagonistes. La seva participació en aquest tipus de projectes son de vital importància per a seguir practicant una caça sostenible. 

Els interessats en col·laborar en el projecte podran fer-ho a través del Observatorio Cinegético (www.observatoriocinegetico.org) que recopilarà les dades dels censos realitzats durant la tardor i l’hivern. A més, els integrants de vedats amb més tords que vulguin portar més allà la seva implicació en el projecte, podran col·laborar també aportant informació mitjançant fitxes de camp.

Durant la roda de premsa, el president de Mutuasport, José María Mancheño, ha destacat que la entitat asseguradora torna a apostar per la defensa de la caça i dels caçadors, liderant un projecte en el que Mutuasport invertirà 200.000 euros i que es convertirà en un referent per a la conservació de la biodiversitat i la sostenibilitat de les espècies, com a base fonamental per a mantenir la caça. En aquest sentit, Mancheño ha agraït la confiança de tots els caçadors federats/mutualistes, que permeten a Mutuasport emprendre la inversió en un projecte del que es beneficiarà tot el sector cinegètic nacional. 

Per la seva part, el coordinador d’Investigació de la Fundación Artemisan, Carlos Sánchez, ha senyalat la necessitat de comptar amb dades i estudis científics que permeten conèixer l’estat real de les diferents espècies per a poder seguir caçant de manera sostenible. A més, ha alabat l’interessant entorn col·laboratiu que s’ha generat entre científics i caçadors en els diferents projectes que s’estan desenvolupant i que estan creant una nova forma de treball i d’entendre la gestió cinegètica. 

En aquesta línia, el president de la Real Federación Española de Caza, Ignacio Valle, a animat a tots els caçadors a participar en el Projecte de Tords i a seguir col·laborant com s’ha estat fent ja en les diferents iniciatives que s’estan desenvolupant, perquè son els principals interessats en la conservació i en la gestió sostenible, en un moment decisiu per a la continuïtat de la caça i en el que el seu paper va ser determinant.

Per als interessats en participar en “Zorzales”, aquest dijous 15 d’octubre, a les 19:30 hores, es va portar a terme un seminari online gratuït, a través de la plataforma Zoom, que podrà seguir-se també en les xarxes socials de Mutuasport, Fundación Artemisan i la Real Federació Española de Caza, amb l’objectiu de donar a conèixer el projecte, la seva metodologia i les formes de participació.

Enllaç al seminari: https://us02web.zoom.us/j/89745746268

ID del seminario: 897 4574 6268

Manual Proyecto Zorzales

Font: www.federcat.cat

Comparteix-ho!

Patrocinadors

X