Reunió amb la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) del Cos de Mossos d’Esquadra

Reunió amb la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) del Cos de Mossos d’Esquadra
  Fcc       Divendres, 31 de Juliol de 2020

Davant la problemàtica que anualment ens trobem per aquestes dates, referent als robatoris de gossos, per part de la Federació Catalana de Caça RT Terres de l’Ebre, es va demanar una reunió amb un membre de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) del Cos de Mossos d’Esquadra, per tal de que ens pogués aconsellar sobre què és el que tenim que fer, per mitigar el possible impacte negatiu que té aquests fets sobre el món de la caça.

Donada la situació actual del Covid19, sobre reunions de persones, es va convocar els membres del CAC del Montsià, a les oficines de la Territorial per tal de mantenir aquest contacte directe amb les autoritats i poder difondre entre el col·lectiu de Caçadors aquests consells.

Sabem que el problema existeix, que no és un problema nou, sinó que ve de lluny i no és fàcil de solucionar, ja que majoritàriament, aquests fets es troben localitzats a la zona Sud del Territori, límits Nord de la Comunitat Valenciana. No obstant es fa extensiu a tot el Territori.

Els consells que ens donen és que tinguem ben identificats els nostres gossos, bé amb el microxip, o si és jove i encara no el tenim amb xip, amb una fotografia.

És imprescindible que existeixi denúncia per part de l’afectat, ja que si no hi ha denuncia és més difícil que arribi la informació a les autoritats.

També demanen que a les denuncies, el denunciant faciliti el màxim de dades possible sobre els fets, ja que si no es reflexa a la denuncia, tots els supòsits que un pugui esgrimir difícilment es poden investigar.

I demanar la difusió d’informació entre els caçadors, pagesos, etc., sobre la necessitat d’identificar l’existència de vehicles desconeguts per la zona, facilitant matrícules que poden ajudar a aclarir fets.

I davant qualsevol acte infraganti que ens trobem, truquem al 112.

Comparteix-ho!

Patrocinadors