Revocació de l’autorització de l’ús de reclams de caça fins a nou avís

Revocació de l’autorització de l’ús de reclams de caça fins a nou avís
  Fcc       Dijous, 12 de Novembre de 2020

Davant la situació de la Influença Aviària d’alta patogenicitat a Europa, des del MAPA, s’ha realitzat un anàlisi del risc d’introducció del virus al l’estat Espanyol. Aquest anàlisi del risc, ha resultat amb la identificació d’un alt risc als municipis inclosos a les zones d’especial risc de l’annex II i moderat als municipis inclosos a la zona d’especial vigilància de l’annex III de l’ordre APA/2442/2006.

Per aquest motiu, des del MAPA s’ha considerat necessària l’adopció de mesures especials, entre elles l’eliminació de les autoritzacions establertes a l’Ordre ARM 3301/2008 a les mesures de bioseguretat establertes a l’article 5.1 de la Orden APA/2442/220, el qual inclou la prohibició de l’ús d’aus dels ordres Anseriformes i Charadriiformes com a reclams de caça.

S’adjunten els documents que ens ha fet arribar el MAPA on trobarà la nota informativa i les mesures a aplicar.

Per tant, d’acord amb les mesures establertes pel MAPA i tal i com s’indica en les condicions d’autorització del Programa d’autorització i vigilància de les aus utilitzades com a reclams de caça d’aus aquàtiques (Enzes) del DARP, davant la situació d’alt risc d’entrada del virus de la Influença Aviària en que es troba el territori, queda revocada l’autorització de l’ús de reclams de caça fins a nou avís.

Es recorda, que s’han de tenir els corrals en les condicions adients, així com els animals controlats, per possibles inspeccions.

En el cas de tenir algun problema, posar-se en contacte amb la veterinària, Marina al 600393618.

Comparteix-ho!

Patrocinadors